SCHEDULE



2nd FOOD LOSS AND WASTE REDUCTION SUMMIT

FOR LATIN AMERICA AND THE CARIBBEAN



DAY 1

NOVEMBER 17



WASHINGTON D.C. TIME (EST)

- 9:00 9:30 hrs (30min)
 Inaugural Session Towards a Latin America and the
 Caribbean without waste
- 9:30 10:15 hrs (45min)
 Session 1 How much food is lost and wasted? A global and regional challenge
- 10:15 11:00 hrs (45min)
 Session 2 Food waste, climate change and food security
- 11:00-12:00 hrs (60min)
 Session 3 Public policy and anti-waste regulation:
 Policy Dialogue
- 12:00-13:00 hrs (60min)
 Session 4 Financing food loss and waste reduction
- 13:00-13:30 hrs (30min)

 Break

DAY 1

NOVEMBER 17





13:30-14:30 hrs (60min)
Session 5 - Innovation for food loss and waste reduction

14:30 – 15:30 hrs (60min)
 Session 6 - National and subnational food loss and waste reduction strategies

Session 7 - Private Sector: Food loss and waste reduction strategies

16:30 - 17:15 hrs (45min)
Session 8 - A la Carte: Sustainable Gastronomy

DAY 2

NOVEMBER 18





9:00 - 10:30 hrs (90min)
 Session 9 - Quantifying food loss and waste:
 Introduction to the Food Loss Index
 and Food Waste Index

10:30 - 11:30 hrs (60min)
Session 10 - Reduction of food loss and waste in wholesale markets

11:30 - 12:00 hrs (30min)
Session 11 - Conclusions of the 2nd Summit